+359/877810841

Продуктова фотография

Какво е ПРОДУКТОВА ФОТОГРАФИЯ?

Продуктова фотография са снимки на отделни артикули, които обикновено са на равен фон, за да се вижда ясно продуктът. Те се използват предимно за публикуване в каталози, брошури, уеб сайтове и онлайн магазини, затова се наричат още каталожна фотография.

Защо е необходима ПРОДУКТОВА ФОТОГРАФИЯ?

Професионално направената продуктова снимка предизвиква желание у всеки да си купи фотографирания артикул. Онлайн магазините стават все по-предпочитани от потребителите, но те няма да са успешни, ако публикуваните в тях снимки на артикулите са малки, неясни, с лошо качество или изобщо липсват. Същото важи и за печатната реклама – каталози, флаери, брошури, дипляни, билбордове и др. Когато искате да си поръчате храна за вкъщи или просто да изберете къде да хапнете се спирате на ресторанта, чийто снимки на ястията, публикувани в интернет или на някой печатен рекламен материал, са Ви впечатлили най-много. Снимката все по-често е първото впечатление, което си създават клиентите за предлаганите от Вас продукти. Затова е добре тя да акцентира върху артикула и да го представя по най-добрия начин.

Как се създава КАТАЛОЖНА ФОТОГРАФИЯ?

Продуктовата фотография обикновено се прави за повече артикули: ястията от основното меню на ресторант, асортимента от торти в сладкарница, козметична серия, сезонна колекция дрехи и обувки, мебелите в магазин и др. Преди да се определят обективите, осветлението и допълнителните аксесоари като отражатели, софт бокс, палатка, предметна маса и други, както и необходимостта от снимане в студио, се обмисля внимателно кой ще е най-добрият вариант за снимане на конкретните предмети. Всеки обект има индивидуални способности за отразяване на светлината, от които зависи каква техника на снимане и какъв фон ще се избере за неговата фотосесия. Ако се снима колекция от дрехи, представяни от манекени например, има допълнителна подготовка на грим и прически, избор на обувки и аксесоари. Всичко това е свързано с ангажиране на манекени, гримьори, коафьори. След уточняване на детайлите се подготвят продуктите съгласно плана и започват снимките. За всеки артикул се правят по няколко кадъра. От заснетите фотографии се избират най-добрите, обработват се със специализиран софтуер и се записват в JPEG формат.

Интересувате се от цени за каталожна фотография

Изпратете ни Вашето запитване.

Имате Въпрос?

Сържете се с нас, отговаряме на всяко запитване!

Попълнете формата с колкото се може повече разяснение на Вашето запитване за да сме максимално точни и бързи с нашият отговор!

* Моля, прегледайте нашите често задавани въпроси и техническа документация, тъй като отговорите на Вашите въпроси може да се съдържат вече в тях.

Съобщението е изпратено успешно!